Hatha Yoga


Hatha yoga is de traditionele, klassieke yoga waar veel andere yogavormen van afgeleid zijn. Het gaat vooral om evenwicht, de balans tussen inspanning en ontspanning. ‘Ha’ betekent zon of mannelijke, actieve energie en ‘tha’ maan of vrouwelijke, passieve energie. Hatha yoga zorgt voor balans tussen deze twee. Dit zie je terug in de lessen waarin dynamische houdingen en bewegingen worden afgewisseld met meer statische houdingen en momenten van rust en overgave.

Het beoefenen van hatha yoga heeft veel voordelen; het brengt je in contact met je lijf, je leert spanningen los te laten en brengt je uit je hoofd en in het lichaam. Daarnaast zorgt hatha yoga voor meer kracht, flexibiliteit en balans (zowel fysiek als mentaal) en heeft het een gunstig effect op zenuwstelstel, klieren en organen.

Janna Krooshoop over haar lessen:

Mijn yogalessen zijn qua stijl het best te omschrijven als Hatha Flow: dynamisch, down-to-earth en zonder ‘frutsels’. Zoals de toevoeging in de naam al aangeeft, worden meerdere houdingen aan elkaar gekoppeld en tijdens de les in een fijne flow uitgevoerd. Dit zorgt voor meer dynamiek en over het algemeen een wat hoger tempo dan in een reguliere Hatha yogales.

De fysieke inspanning helpt je om uit je hoofd en in je lijf te komen. Het creëert rust in je hoofd, waarna het eenvoudiger wordt om volledig te ontspannen. Je vergroot je kracht, flexibiliteit en balans, zowel op fysiek én mentaal vlak.

De Hatha Flow lessen duren 75 minuten en hebben op hoofdlijnen een vaste opbouw. We beginnen met ‘aarden’, wat niks meer wil zeggen dan ervoor zorgen dat je met je volle aandacht bij het huidige moment en je lichaam bent. Daarna volgt meestal een ademoefening (pranayama), korte meditatie en een warming-up om spieren en gewrichten los te maken. Hierna doen we klassieke yogahoudingen die zowel inspannend als ontspannend van aard kunnen zijn, waarbij de adem altijd een belangrijk aandachtspunt is. De ene keer worden de houdingen wat langer aangehouden met meer aandacht voor alignment en verdieping, een andere keer juist in een flow op het ritme van de ademhaling. De les wordt altijd afgesloten met een eindontspanning (savasana).

De lessen zijn specifiek gericht op beginners en licht gevorderden en het is mogelijk om op elk gewenst moment in te stromen. Ik zie je graag op de mat!

Praktische Informatie

Prijs:
  • 1 Zen voor 75 minuten (Abonnees)
  • €12,- voor 75 minuten (Niet abonnees)

Hatha Yoga wordt bij Home of Zen gegeven door:

Janna Krooshoop Janna Krooshoop
Maandag, 20:30 - 21:45
Dinsdag, 20:30 - 21:45
Woensdag, 19:00 - 20:15
Mishja Camphuijzen Mishja Camphuijzen
Dinsdag, 19:00 - 20:15
Fiona Mueller Fiona Mueller
Maandag, 19:00 - 20:15

Selecteer hier boven de gewenste les en vul hieronder uw gegevens in. Er wordt dan automatisch een plekje gereserveerd in de eerstvolgende les. Wil je een specifieke datum reserveren? Vermeldt dit dan in het opmerkingen veld.

Inschrijven


De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.

Vergeet niet een les te selecteren.
Vergeet niet uw naam, e-mail en telefoonnummer in te vullen.