Kundalini Yoga


Wat is Kundalini Yoga?
Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan is een veelzijdige en volledige yogavorm. Dynamische lichaamsoefeningen worden gecombineerd met krachtige adem technieken, mantra’s (helende klanken) en meditaties. Dat maakt deze yogavorm zeer effectief en snel werkend. Deze eeuwenoude technieken helpen om je volledige potentieel te ontwikkelen en om te gaan met de veranderingen en druk van deze tijd.
Kundalini is de levensenergie die in je lichaam aanwezig is en door yoga-oefeningen wordt geactiveerd en geleid. Het is een helende energie die je in balans brengt en je bewustzijn verruimt. De veilige technieken werken direct in op het zenuwstelsel en de klieren, zodat je het effect al in de eerste les in je lichaam ervaart. Het geeft een weldadige rust, een vrolijke stemming en een energiek gevoel. Een natuurlijk antidepressivum, zonder bijwerkingen!
Naast de lichamelijke effecten van het rekken van de spieren, het versneld afvoeren van afvalstoffen en diepe ontspanning kan Kundalini Yoga inzicht geven in emotionele blokkades en angsten. Het kan je helpen bij:
Het herkennen en reduceren van stress
Het toenemen van de fysieke en mentale flexibiliteit
Diepere ontspanning
Het in balans brengen van het zenuw- en klierstelsel
Verbetering van persoonlijke communicatie
Het stimuleren van creativiteit en innovatief vermogen
Het tegengaan van slapeloosheid, hoge bloeddruk en cholesterol, depressiviteit en PMS
Kundalini Yoga, de Yoga van Bewustzijn. De yoga brengt je in contact met je innerlijke stilte en kracht; je ervaart de helderheid en puurheid van je ziel. Je intuïtie (innerlijk weten) wordt sterker, zodat je de juiste keuzes maakt en communiceert vanuit je hart. Je herstelt de verbinding met het grotere geheel en handelt vanuit vertrouwen – je ziel weet wat nodig is, open je voor de mogelijkheden die er zijn.

“It is not life that matters, it is the courage you bring to it”
– Yogi Bhajan

Mannenyoga
Een yogagroep bestaat meestal uit vrouwen met een enkele man. Dat kan een drempel zijn voor mannen om te beginnen met yoga. In een Mannenyoga groep zijn er minder fysieke en geestelijke verschillen, zoals die er zijn tussen mannen en vrouwen (en het spanningsveld). Mannenyoga is hetzelfde als yoga die vrouwen beoefenen. De fysieke bouw van mannen verschilt wel van die van een vrouw, waardoor de ene oefening makkelijker gaat dan de andere.
Maar wat is nou echt de meerwaarde van Mannenyoga? In een groep van mannen je spirituele (innerlijke) kracht vinden en werken aan blokkades. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Balans vinden tussen lichaam en geest, in een tijd waarin we vooral met ons hoofd bezig zijn.
De groepsenergie helpt je vaak om verder te gaan dan je zelf voor mogelijk houdt. In Mannenyoga ben je bezig met je spieren, gewrichten, houdingen en het verdiepen van je ademhaling (long capaciteit vergroten). Dat merk je ook als je een andere sport beoefent; yoga wordt steeds vaker ingezet o.a. bij voetbal, schaatsen, surfen en boksen. Bij de meeste sporten gebruik je een paar oppervlakkigere spiergroepen. Bij yoga gaat het om de coördinatie tussen alle spieren en gewrichten, dus niet alleen pure kracht. Daarom merk je al snel dat je soepel en sterk wordt. Yoga voor mannen is een perfecte workout om te ontspannen, al je spieren te versterken en flexibeler te worden. Je bepaalt zelf hoe ver je wilt en kan gaan.

Kundalini Yoga
Om Kundalini Yoga te beoefenen hoef je niet lenig te zijn. Het gaat niet om prestatie of competitie, dan misschien met je zelf. Met Kundalini yoga ben je fysiek en mentaal bezig. De krachtige oefeningen zorgen dat je opgewassen bent tegen de uitdagingen van deze tijd. Ze versterken je zenuwstelsel, brengen mentale balans en een constant energiepeil. Waardoor je beter met stress om kan gaan en je fitter voelt in alles wat je doet. Op alle gebieden werkt dit door: slapen, werken, relatie, seksleven en vrije tijd. Met meditaties maak je je onderbewuste schoon, waardoor onverwerkte ervaringen uit het verleden minder invloed hebben. Er is minder ruis zodat je je innerlijke stem vanuit je hart beter kan horen.

Praktische Informatie

Prijs:
  • 1 Zen voor 75 minuten (Abonnees)
  • €12 voor 75 minuten (Niet abonnees)

Kundalini Yoga wordt bij Home of Zen gegeven door:

Ramón Eikenaar Ramón Eikenaar
Woensdag van 19:00 - 20:15 (mannen)
Boeken