Therapeutische Thaise massage


In essentie kan Thaise yogamassage gezien worden als een spirituele oefening met stevige wortels in het Boeddhisme. Tot de 20ste eeuw werd Thaise yogamassage, ook bekend als Nuad Boraen of Traditionele Thaise massage, gegeven door monniken in Boeddhistische tempels. De grondlegger van de Traditionele Thaise massage is dr. Shivaca, de persoonlijk geneesheer van Boeddha.

Zowel voor de ontvanger als voor de masseur is de Thaise yogamassage een ‘sacred dance’.  Belangrijk is dat de masseur de massage geeft vanuit Metta, een houding van liefdevolle aandacht en compassie, waardoor de ontvanger spanningen kan loslaten en de energie weer vrij kan stromen.

De massage wordt uitgevoerd in een meditatieve flow, waarbij diepe strekkingen geïnspireerd door de yoga asanas ritmisch worden toegepast gecombineerd met druk op de ‘sen lines’, de energie meridianen van het lichaam. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd. De houding van Metta, een staat van liefdevolle aandacht en compassie, helpt de ontvanger spanningen los te laten, waardoor de energie in het lichaam weer vrij kan gaan stromen. Enkele van de vele positieve effecten zijn een verbeterde lichaamshouding, mobiliteit van de gewrichten, een betere circulatie, ontgifting, massage van de interne organen en een gevoel van vrijheid en innerlijke rust.

Klachten

De therapeutische Thaise massage richt zich op het verbeteren van diverse klachten aan het bewegingsapparaat. Je kunt daarbij denken aan chronische nek- en schouderklachten, spanningshoofdpijn, lage rugklachten, tenniselleboog, heupklachten, knieklachten enz. In de therapeutische massage ligt de nadruk meer op acupressuur en wordt er gericht gewerkt op de klacht. De methode die daarvoor gebruikt wordt is de Thaise acupressuur voor orthopedische klachten, zoals geïnstrueerd door de ‘Wat Po School’ in Bangkok. De massage is overgedragen door Noam Tyroler, hoofd van de afdeling Thaise massage en acupressuur bij het Reidman International College in Tel Aviv, één van de grootste scholen voor complementaire geneeskunde ter wereld en auteur van het boek ‘Thai acupressure for orthopedic disorders’.

De massage wordt gegeven op de grond op een mat, waarbij de ontvanger gemakkelijk zittende kleding draagt.

Praktische Informatie

Prijs:
  • 5 Zen voor 60 minuten (Abonnees)
  • 6 Zen voor 75 minuten (Abonnees)
  • 7 Zen voor 90 minuten (Abonnees)
  • €55 voor 60 minuten
  • €65 voor 75 minuten
  • €75 voor 90 minuten

Therapeutische Thaise massage wordt bij Home of Zen gegeven door:

Richelle van Gerwen Richelle van Gerwen
Maandag, Op aanvraag
Dinsdag, Op aanvraag
Woensdag, Op aanvraag
Donderdag, Op aanvraag
Vrijdag, Op aanvraag
Zaterdag, Op aanvraag
Boek nu een sessie