Fiona Mueller


Fiona kwam toen ze 16 was voor het eerst in aanraking met yoga doordat haar moeder vond dat ze meer moest ontspannen en dat een lesje yoga goed voor haar zou zijn. Maar het was helaas geen liefde op het eerste gezicht. Ze vond het veel te traag en te zweverig. Tijdens haar studententijd heeft ze yoga nog een kans gegeven maar uiteindelijk naar pilates overgestapt. Fiona heeft yoga pas echt leren waarderen toen zij in 2015 begon met werken. In de waan van vandaag, vergeet je snel jezelf. Vooral naar jezelf luisteren wordt een enorme uitdaging. Yoga werd haar uitlaatklep en hét moment voor haar zelf na lange en drukke dagen op kantoor. Het was haar moment om weer op te laden en te ontspannen.

De liefde voor het beoefenen van yogahoudingen groeide en ze wilde er meer over gaan leren zodat zij haar eigen practice kon verdiepen. Zonder intentie om yogadocente te worden, is zij in mei 2017 naar India gegaan om haar eerste 200hrs opleiding Ashtanga Vinyasa te volgen. Eenmaal terug wilden haar vriendinnen wel eens een yogalesje van haar krijgen. Toen is de passie voor het lesgeven ontstaan. Al vrij snel heeft ze besloten om als yogadocente aan de slag te gaan. Fiona geeft sinds augustus 2017 les bij verschillende yoga- en sportscholen. Daarnaast runt zij samen met haar yogasister Marleen haar eigen pop-up yogabedrijf YogaSisters.

“Use the body to connect with the breath. Use the breath to connect with the mind. Use the mind to connect to the source.” – Octavio Salvado

Jaarlijks vliegt Fiona naar India om weer op te laden, nieuwe trainingen te volgen en even uit de drukte van onze maatschappij te stappen. Iedere keer komt zij een stuk dichter bij zichzelf en met nieuwe kennis terug naar Nederland. De afgelopen jaren heeft zij de volgende opleidingen gevolgd: 50hrs Yin, 100hrs Meditatie, 20hrs Trauma Sensitive Yoga, 10hrs Yoga Nidra, 50hrs Hatha Tantric, 10hrs Yoga Anatomy en Reiki Level I. Zij is binnenkort van plan om haar 300hrs Holistic Yogatherapy opleiding te gaan doen. Ook weer in India.

Voor haar betekent yoga: zijn in het hier en nu en jezelf accepteren zoals je bent.
Haar doel is om iedereen in aanraking te brengen met yoga en de vooroordelen rondom yoga te verbreken. Want Yoga is voor iedereen. Je hoeft niet lenig of sterkt te zijn. Het gaat immers erom wat je tijdens het vasthouden van de houdingen voelt, ervaart en tegenkomt. Volgens haar gaat het er niet om hoe de houdingen eruit zien. Wat zij wel belangrijk vindt, is dat de houdingen veilig worden uitgevoerd om yoga(blessures) te voorkomen. Zij wil mensen laten ervaren en laten voelen dat Yoga de perfecte manier is om in deze drukke tijd goed te zorgen voor je eigen lichaam en geest.

Tijdens de maandagavond Hatha les worden alle onderdelen van yoga, zoals oorspronkelijk bedoeld, aanstipt. Yoga bestaat namelijk niet allen uit het beoefenen van een reeks van houdingen. De houdingen dienen slechts ervoor om ons lichaam en geest voor te bereiden op het langer stil kunnen zitten en gefocust te zijn tijdens meditatie. Volgens de Hatha traditie bestaat een complete practice dus ook uit yogahoudingen (asanas), ademhaling (pranayama) en meditatie. Pas na het volgen van deze stappen en in deze volgorde, zal de kracht van yoga voelbaar worden. Fiona neemt je hierin in haar les graag stap voor stap mee.

Je kunt bij Fiona Mueller terecht voor: